Beskatning af firmagaver

Der er ikke længe til december måned, hvilket betyder at du snart skal finde årets julegave til dine medarbejdere, kunder eller partnere. Har du styr på reglerne for beskatning af firmagaver, så dine medarbejdere slipper for at betale skat af blandt andet julegaven?  I mange virksomheder plejer de ansatte nemlig at modtage en julegave fra sin arbejdsgiver. Det er alle ansatte selvfølgelige glade for.  Arbejdsgiveren skal dog være opmærksom på, at man overholder alle de danske regler på dette område.

Reglerne for beskatning af firmagaver

Du må som hovedregel give dine medarbejdere gaver og mindre personale goder for op til 1.100kr. om året uden at de skal betale skat af gaverne.

Julegaver fra virksomheder

Hele 90 % af virksomheder giver deres medarbejdere julegave

Når du skal give dine medarbejder julegave, kan de modtage en gave på op til 1.100kr. uden at skulle betale skat, såfremt de ikke har modtaget andet personale gode i løbet af året. Hvis medarbejderen har modtaget andet personale gode, må værdien på julegaven højst være 800kr. for at den ikke skal beskattes.

I nedenstående tabel ses eksempler på, hvornår der skal betales skat af gaven.

firmagaver

Overstiger gavernes værdi 1.100kr. er det medarbejderens ansvar at oplyse hele beløbet på sin årsopgørelse under løn indkomsten og ligeledes skal du som arbejdsgiver, indberette beløbet som løn og du kan efterfølgende trække hele udgiften fra som driftsomkostning.

Jubilæum og fratrædelses godtgørelse

Har du ansatte som snart har siddet i firmaet i 25, 35, 40, 45 eller 50 år? Så kan du give jubilæumsgaver på op til 8.000kr. skattefrit. Det er vigtigt at understrege at alle fuldtidsansatte skal have det samme beløb i jubilæumsgratiale, og deltidsansatte skal have en forholdsmæssig andel.

Du kan som arbejdsgiver trække udgifterne fra som værende driftsomkostninger.

For fratrædelsesgodtgørelse gør det sig også gældende som ved jubilæumsgaver, at godtgørelsen højst må have en værdi på 8.000kr. for at være skattefri.

Lejlighedsgaver

Lejlighedsgaver er ikke skattepligtige medmindre det anses for at være en lejlighedsgave af upassende størrelse.

Eksempler på lejlighedsgaver:

  • Fødselsdag
  • Barnedåb
  • Konfirmation
  • Bryllup

Lejlighedsgaver kan du ligeledes trække fra som en driftsomkostning.

Vil du gerne give et gavekort i firmagave?

Hele 83 % af virksomheder giver gavekort i gave

Er du en af dem, som gerne vil give sine medarbejdere et gavekort i gave? Så er der nogen ting som du skal være opmærksom på som du kan læse nedenfor eller på denne infografik omkring moms på gavekort. Her er alle (ofte) stillede spørgsmål stillet op i en infografik. Det gode ved en infografik, er at det giver et nemt og hurtigt overblik. I dette tilfælde giver det et nemt overblik over alle de forskellige regler i Danmark omkring firmagaver.

Gavekortet bliver nemlig beskattet hvis det kan byttes til- eller sidestilles med kontanter, altså:

  • Anvendes til et bredt sortiment
  • Suppleres således at modtager kan købe et dyre produkt

For at undgå, modtager skal betale skat af gavekortet, er det derfor vigtigt at gavekortet kun kan benyttes få steder og at det er et gavekort til specifikke naturalier.

Skattefrie gavekort kan være:

  • Et gavekort, hvor arbejdsgiveren har udvalgt et bestemt antal forskellige gaver
  • Et gavekort til et bestemt udvalg af biografer og/eller forestillinger
  • Et gavekort til et bestemt antal udvalg af forskellige oplevelser

Skat på gavekort?

Reglerne er faktisk ret utydelige. Det skal beskattes hvis gavekortet kan byttes til kontanter. Skal du indberette gavekortet til skat, foregår det på samme måde som ved en kontant gave. Gavekortet bliver indberettet under medarbejderens løn og hele beløbet kan trækkes fra som en driftsomkostning. Beløbet beskattes som personlig indkomst – altså med eventuel topskat. Derfor har det betydning for modtageren, om arbejdsgiveren i forhold til skattereglerne vælger en tingsgave med en markedsværdi på max. 500 kr.

Vi håber overnævnte, har gjort det nemmere at forstå de forskellige regler indenfor firmagaver i Danmark.

Be the first to comment on "Beskatning af firmagaver"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Beskatning af firmagaver

af Rune Eirby Poulsen Læs også: 3 min
0